Recente berichten

 • Het is een understatement als we zeggen dat we vandaag in uitdagende tijden leven. Het Coronavirus heeft een enorme impact gehad op ons dagelijks werk en ook op de manier waarop we samenwerken. De meesten van ons mogen niet meer fysiek naar kantoor komen.

 • De coronacrisis overvalt ons en alles wat we tot nu toe als evident beschouwden, komt op de helling te staan.

 • De tijd van command & control is definitief voorbij. Ook leiders hebben emoties en twijfels.Hieronder volgt een pleidooi voor moedig (politiek) leiderschap.

  Oude paradigma’s sneuvelen. De shift in mindset is volop ingezet. Meer en meer mensen beseffen dat we allemaal een invloed op elkaar uitoefenen. We voelen ons één met anderen.

 • ‘One ring to rule them all’

   or

   The magic of team identity in virtual project teams

   

  Sometimes in virtual teams the big questions is not ‘are we all rowing in the same direction?’. Sometimes the basic question is ‘do we even feel we are in the same boat?’

 •  

  In deze blog geeft Rob Groen een korte uitleg over het teamrolmodel van Belbin. Rob is psycholoog, trainer en opleider van trainers. In 1980 maakte hij kennis met Belbin. Hij is auteur van diverse boeken over de inhoud van dit sociaal-psychologisch model en over de vele toepassingsmogelijkheden die het inmiddels heeft gevonden.

   

   

 • Matthias, de CEO van een middelgroot signalisatiebedrijf, staat voor een keuze: het aanduiden van een nieuwe projectleider voor een net binnengehaalde, lang lopende deal bij de NAVO.

 • Herkent u de volgende situatie? Barbara komt naar de werkplek van haar medewerker Frank in de open werkomgeving en stelt een vraag over een dossier waaraan hij werkt. Frank formuleert een omstandig antwoord. Er ontstaat een gesprek. Filip komt toevallig langs en weet ook het een en het ander over het dossier. Hij haakt gretig in op de discussie. Karen en Jonas zitten aan hetzelfde eiland als Frank. Karen probeert wanhopig een ingewikkelde nota af te werken.

 • Dries Berings, Faculteit Economische en Bedrijfswetenschappen, KULeuven, Campus Brussel.

 • In deze blog focust Prof. Koen Dewettinck op de kenmerken van succesvolle teams. Prof. Koen Dewettinck is professor in HRM aan Vlerick Business School. Hij behaalde zijn Master in Organisatiepsychologie en zijn doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

 •  

  Een teamleider krabt met de handen in het haar. We hebben beide competente mensen in ons team. We hebben in onze teams exact dezelfde targets gekregen en hebben de juiste vaardigheden in huis om die te bereiken. Hoe komt het dan toch dat het ene team goed presteert, en het andere team minder? Waar zit hem het verschil? 

Pagina's